De ce sunt evreii atât de bogați și de inteligenți?

Suntem siguri că și tu ți-ai adresat următoarea întrebare:

„De ce sunt evreii atat de inteligenti?”

Nici nu putem sa nu discutam despre faptul ca evreii sunt mai avansati in multe aspecte ale vietii, cum ar fi ingineria, muzica, stiinta si, mai ales, in mediul de afaceri – aproape 70% din comertul mondial este detinut de evrei, de la cosmetice, moda, produse alimentare, hoteluri, industria filmului (Hollywood si altele) etc, pana la armament.

Sa vorbim despre o coincidenta sau este ceva obtinut in mod constient?

Cercetarea a durat aproximativ opt ani, timp in care s-au adunat informatii intr-un mod cat mai exact posibil, despre alimentatia evreilor, cultura, religie, pregatirea initiala a sarcinii etc, pentru a le compara cu obiceiurile altor natii.

In Israel, primul lucru care se poate observa este ca ca mama insarcinata canta mereu cantece religioase si urmareste sa rezolve cat mai des probleme de matematica impreuna cu sotul.

Viitoarea mama purta mereu carti de matematica.

La intrebarea „Faci asta pentru copilul din tine?”, ea a raspuns:

„Da, pentru a instrui copilul inca din burta, numai asa va putea fi un geniu mai tarziu”.

Un alt lucru usor de observat este atentia acordata alimentatiei.

Viitoarei mame ii place sa manance migdale si curmale cu lapte, salate amestecate cu migdale si alte fructe cu o coaja lemnoasa, cum ar fi nucile. Pentru masa de pranz – paine, legume si alge.

In credinta lor, carnea de animal si pestele nu vor da niciun beneficiu pentru trupul nostru.

De asemenea, ei mananca intotdeauna, inainte de masa principala, fructe.

In convingerea lor, daca mananci mai intai felurile principale (cu paine sau orez), apoi fructele, te vei simti somnoros si iti va fi greu sa intelegi orice lectie care ti se va preda la scoala. Modul de alimentatie acopilului este intotdeauna sub indrumarea parintilor: in primul rand se consuma salata de fructe cu migdale.

In Israel, fumatul este tabuu

In cazul in care sunteti invitatul lor, nu incercati sa aprindeti o tigara in casa, va vor cere politicos sa mergeti afara pentru a fuma. Potrivit oamenilor de stiinta israelieni, nicotina distruge celulele din creier si afecteaza genele si ADN-ul, lucru ce poate avea ca efect aparitia unui idiot.

Cei mai multi dintre copiii evrei cunosc cel putin trei limbi: ebraica, araba si engleza

Inca din copilarie ei vor invata sa cante la pian sau la vioara, acest lucru fiind absolut necesar.

Exista convingerea ca aceasta practica creste IQ-ul unui copil si va face din el un geniu. Dupa constatarile oamenilor de stiinta, vibratia benefica a muzicii stimuleaza creierul si acesta ar fi motivul pentru care exista o multime de genii printre evrei.

Inca din clasa I, copiilor li se va preda matematica cu trimitere la afaceri si subiecte de stiinta care le fac placere

Copiii de aceeasi varsta din California au IQ-ul cu aproximativ sase ani in urma.

Copiii evrei sunt, de asemenea, orientati catre atletism, tirul cu arcul sau tirul cu arma (cu aer comprimat). Aceasta deoarece se crede ca tirul ar antrena creierul sa se axeze pe decizii si precizie.

In liceu, elevii sunt indemnati sa studieze stiintele, sa creeze produse, sa se implice in tot felul de proiecte, chiar daca unele sunt foarte amuzante sau par a fi inutile. Dar sunt abordate intr-un mod cat se poate de serios cand este vorba de stiinta aplicata, medicina sau inginerie.

Aceasta cutuma este introdusa si in institutiile de invatamant superior politehnic si universitati. In facultatile cu profil economic se ofera multa libertate imaginatiei creatoare, asa ca, in ultimul an de facultate, studentii trebuie sa faca un proiect si, practic, ei pot absolvi doar in cazul in care grupul lor (aproximativ 10 studenti intr-un grup) poate face un profit de cel putin un milion de dolari.

Nu fiti surprinsi, asta este realitatea! Iata de ce evreii detin jumatate din afacerile lumii. Cele mai recente produse ale firmei Levis au fost proiectate in cadrul Facultatii de afaceri si moda din Israel.

In New York, centrul comercial al evreilor din SUA, evreii care au o idee geniala, benefica, sunt sustinuti de comitetul oamenilor de afaceri evrei prin imprumuturi fara dobanda, pentru a asigura dezvoltarea unor afaceri prospere. Datorita acestui fapt, Starbucks, Dell Computer, Coca-Cola, DKNY, Oracle, Levis, Dunkin Donut si sute de alte companii, chiar si filme de la Hollywood, au beneficiat de sponsorizarea lor.

Absolventii evrei de la Facultatea de Medicina din New York au fost incurajati sa apeleze la acest comitet, imprumutul fara dobanda permitandu-le sa isi deschida cabinete sau clinici private.

Loading...